Výstava obrazů Julie Polok

03.11.2017 17:00

 

Výstava byla zahájena vernisáží v Domě s pečovatelskou službou Senior v Bystřici v pátek 3. listopadu 2017 a trvala až do prvních dní roku 2018.

Julia Polok je mladá umělkyně, která ve své kreativní činnosti spojuje zdánlivě protichůdné tendence - nadšení pro tradiční techniky jako je malování a průmyslový design.

Narodila se v Bystřici, kde se také zrodil její cit k umění a vnímání v ateliéru akad. mal. Rosvity Mikulové. Od roku 2008 studovala na Polském Gymnáziu v Českém Těšíně, kde současně navštěvovala Školu umění a myšlení v Těšíně, PL. Po maturitě byla přijata na Univerzitu Komenského v Bratislavě – učitelství výtvarného umění, zároveň navštěvovala ateliéry akad. soch. Miro Pribiša, akad. mal. Stanislava Harangózy, akad. mal. Emila Fulky a akad. mal. Anky Čemické. Po ročním studiu odešla do Polska, kde jako stipendistka Polské vlády vystudovala Akademii výtvarných umění v Katovicích obor design (bakalářské studium), kde mj. pracovala v ateliéru vizuálního umění dr hab. Zbigniewa Furgalińskiego. V rámci studia se zúčastnila výměnného pobytu Erasmus+ na Sheffield Hallam University v Anglii. Aktuálně studuje magisterské studium na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.

Od 2016 je členka Polského sdružení výtvarných umělců v České republice.

Julia Polok i přesto, že je mladá, obdržela několik významných cen, mezi nimi stojí za zmínku hlavní cena za projekt obuvi pro firmu Akces Dance (Salsa Cuban Edition 2015), cena časopisu EARCH za nejlepší "Šuplíkový projekt" nebo hlavní cena Złoty jestem 2016 za projekt charitativní módní přehlídky Morušový květ, kterého je autorka a iniciátorka. Vystavovala mimo jiné na Design Weeku 2015 v Miláně v Itálii.

Různé zážitky a inspirace shromažďuje po celém světě jako cestovatel – batůžkář. Cestování rozvíjí kulturní citlivost, což je nyní klíčem v globalizovaném světě, a zároveň otevírá nečekané horizonty a přináší nové ideje. Její práce vznikají někde v nitru jako odpověď na analýzu krásy a rozmanitost světa se zaměřením na struktury a vzory v přírodě.

Více na webových stránkách autorky www.juliapolok.com

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.