Návštěva výstavy a ateliéru Karla Lepíka

05.03.2011 14:00

Na sobotu 5. března jsme pro členy KPVU Třinec a Pobeskydského klubu přátel výtvarného umění smluvili návštěvu výstavy Karla Lepíka spojenou s autorovým výkladem. Vernisáž výstavy na frýdeckém zámku proběhla 17. února za obrovského zájmu návštěvníků, výstavní síně byly přeplněné a nejméně polovina přichozích se nedostala na oficiální zahájení.

Akademický malíř a docent Karel Lepík vystavuje jako jubilant, narodil se na konci roku 1940 v Metylovicích. Studoval na AVU v Praze, v roce 1971 absolvoval studijní pobyt v italské Perugii. V roce 1994 se stal docentem výtvarné výchovy na Pedagogické fakultě Ostravské univerzity, kde dodnes vyučuje. Věk jakoby se na autorovi neprojevoval, Karel Lepík je plný tvůrčí síly. Současná výstava představila více poloh jeho současné tvorby od abstrahovaných forem po figurální obrazy inspirované ženským tělem. Velkou pozornost věnuje Lepík rámům, které pečlivě upravuje a pozoruhodně jimi dotváří výsledný výraz.

Po návštěvě výstavy se Karel Lepík stal i milým hostitelem ve svém ateliéru poblíž frýdeckého Zámeckého náměstí, kde jej navštívili třinečtí výtvarníci.

Karel Lepík a Jan Bocek.

 

text a foto Jan Nowak

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.