Výstava fotografií Sen o světle - Mario Sikora

06.01.2017 17:00

 

Výstava byla zahájena bez vernisáže v Domě s pečovatelskou službou Senior v Bystřici v pátek 6. ledna 2017, potrvá do 24. února.

Mario Sikora se fotografii věnuje aktivně více než 14 let. Zaměřuje se především na figurální a výtvarnou fotografii, ale také malbu. Ve výtvarné fotografii rád pracuje s přirozeným světlem, jež považuje za nositele osobitého kouzla a krásy. Experimentuje a někdy i improvizuje, však vždy vychází z dobré   přípravy a plánování. Přináší svůj osobitý pohled na svět formou hry světla, barev a času.

Výstava Sen o světle nás autor vybízí, abychom putovali makrosvětem a současně světelnou galaxií, která nás zavede do tajemného světa tvarů a snů. Zdánlivě obyčejné kapky rosy někdy vypadají jako zářící drahokamy a jindy jako planety. Souhra barev, stínů a světel je přitom v harmonickém souladu. Autor prostřednictvím fotografií ukazuje ojedinělý pohled, který diváky přivádí k uvědomění si, jakou krásou jsme obklopeni. Můžeme se více ponořit do hloubky a procházet se krajinou, která je na první pohled skryta. Vydáváme se na pouť příběhem a světlo nám ukazuje cestu.

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.