Výstava obrazů Ivety Filipczykové

07.11.2018 17:00

Výstava byla zahájena vernisáží v Domě s pečovatelskou službou Senior v Bystřici ve středu 7. listopadu 2018 a skončí až na samotném začátku roku 2019.

Iveta Filipczyková se narodila v Krompachoch (dnes Slovenská republika). Své dětství prožila v krásném horském prostředí Slovenského rudohoria. Po studiích v Žilině žije od roku 1991 v Ostravě, kde v roce 2008 absolvovala Lidovou konzervatoř, Ateliér kresby, malby a grafiky.

Orientuje se hlavně na figurální tvorbu a konkrétní abstrakci s přírodními motivy. V její tvorbě se vyskytuje i zobrazování městských a přírodních zákoutí. Oblíbenými technikami jsou olejomalba, tužka, akryl, suchý pastel, rudka.

Od roku 2003 pravidelně vystavuje nejen v Ostravě a okolí, ale i v zahraničí. Její díla prezentuje Galerie Thuillier v Paříži i ve světě. V září a říjnu 2018 prezentovala svou tvorbu v Castellaranu v Itálii.

Spolupracuje a účastní se setkání malířů na úrovni rozšířené Visegrádské čtyřky – malířů ze Slovenska, Polska, Maďarska, Rumunska, Ukrajiny, Rakouska, Německa a České republiky.

Kreslím a tvořím permanentně od dětství. Ráda vnímám a pracuji s jižanskými motivy Španělska, Itálie, Francie, obdivuji temperament, který je jim vlastní. Mám silný vztah k přírodě, protíná mnou její síla, čistota a průzračnost horských řek a vodopádů, vážím si každé procházky po rozkvetlých loukách, kde hledám a nacházím barevnou a tvarovou inspiraci. Dokáže mě zaujmout, přilákat každý detail.“

Více na iveta-filipczykova-profil.webnode.cz/

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.