Výstava obrazů Ohlédnutí Milana Cieslara

01.09.2017 17:00

Výstava byla instalována v Domě s pečovatelskou službou Senior v Bystřici v pátek 1. září 2017, shlédnou ji bylo možné do pátku 27. října 2017.

 

Milan Cieslar se narodil v roce 1969 v Karviné. Tamtéž vystudoval gymnázium. Ve studiích pokračoval na Filozofické fakultě Ostravské univerzity (výtvarná studia u prof. Zdeňka Kučery), doktorát pak získal na Pedagogické fakultě Prešovské univerzity. Má za sebou více než dvacet samostatných výstav. Jeho dílo je zastoupeno v soukromých sbírkách v České republice, Polsku, Německu, Rakousku, Řecku, Slovensku a v Číně. Žije a pracuje v Ostravě a Karviné.

Motto: Ponoř se hluboko do sebe. Odpověď najdeš tam.
Sri Chinmoy

Zabývám se automatickou malbou. Pracuji s řízenou náhodou a tématem imaginativních krajin. Důležitou roli hraje otisk a fascinace barvou. V posledních obrazech pracuji s konceptem zakrývání vlastních obrazů bílou, určitou formou palimpsestu.

V poslední kolekci obrazů jsem vytvořil cyklus pod názvem Zakryto bílou. Přemýšlel jsem nad tím, jak vstoupit do hotového obrazu. Rozhodl jsem se finální obraz zdokumentovat pomocí digitální fotografie a archivovat a dál s obrazem pracoval pomocí zakrývání bílou barvou. Zakrývání bílou je inspirováno krajinami, které vidím kolem sebe, ale i sám v sobě. Vytvářím dva světy. Jeden svět je pod nánosem bílé barvy a druhý vzniká kompozicí bílé barvy na povrchu obrazu. Malbu můžeme chápat v různých rovinách, vytvářím dvě roviny přemýšlení o tom, co vidíme na povrchu obrazu a co je pod bílou barvou malby. Nechávám na divákovi popis toho, co vidí a kam sahá jeho fantazie v interpretaci obrazu. Obrazy na této výstavě jsou ohlédnutím za mou výtvarnou tvorbou posledních let.

autor

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.