Výstava obrazů skupiny Osmička

27.06.2018 17:00

Výstava byla zahájena vernisáží v Domě s pečovatelskou službou Senior v Bystřici ve středu 27. června 2018 a trvala do konce srpna.

Skupina Osmička vznikla u příležitosti 4. výstavy účastníků kurzu kresby a malby 2015–2017 v Českém Těšíně. Cílem pravidelných pracovních setkání je prohlubovat své znalosti a dovednosti v úzkém kontaktu.

Žánrové rozpětí je široké – krajinomalba, zátiší, portrét, kytice a abstrakce. Mezi výtvarné techniky patří kresba tuší, linoryt, akryl, olej, pastel, akvarel a keramika. Členové mají rozdílnou úroveň edukace a zkušeností, avšak to nás v nejmenším nerozděluje.

Máme zájem své predispozice zužitkovat a těšit se z povedeného díla. Díky ředitelce Městské knihovny Český Těšín paní Janě Galášové máme prostor pro svou aktivitu. Výsledky snažení budou prezentovány v okolí, hlavně na podzimním Salonu 2018 v Minigalerii Na plotě v Českém Těšíně.

Název Osmička (ležatá), jež je symbolem nekonečna, vystihuje naši (nekonečnou) snahu umět a znát více a více a rovněž neměnný počet členů, tedy osm.

Členové Osmičky
Věra Czudková
Józef Drong
Czesław Filipiak
Ilona Fryda
Eva Joklová
Dagmar Kapustková
Czesław Mendrek
Mirka Štajgrová

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.