Výstava obrazů Štěpána Mleczka

10.09.2018 17:30

Výstava byla zahájena vernisáží v Domě s pečovatelskou službou Senior v Bystřici v pondělí 10. září 2018 a trvala téměř do konce října.

Štěpán Mleczko se narodil 19. prosince 1953 v Ostravě. Dětství prožil v kouzelném prostředí řeky Morávky za pilou ve Starém Městě (Frýdek-Místek). Po přestěhování se do Havířova začal navštěvovat kurzy kreslení u Vojtěcha Berky.

Vyučil se aranžérem ve Frýdku-Místku. Dále studoval propagační výtvarnictví u Františka Formana při Střední průmyslové škole stavební v Ostravě (1983-1988).

V letech 1992-1994 vedl kurzy keramické tvorby v Domě dětí ve Frýdku-Místku. V současné době soukromě učí kreslení ve Sviadnově.

Věnuje se malbě, grafice a keramice. Zpracovává převážně figurální motivy. Základem jeho tvorby jsou kombinovaná technika, kresba tužkou, akryl, americká retuš a strukturální reliéf. Tématiku krajin, převážně Beskyd, zachycuje jemnými odstíny suchého pastelu. Z grafických technik používá suchou jehlu, serigrafii a monotyp.

Od roku 1985 uspořádal desítky samostatných výstav zvláště ve Frýdku-Místku a okolí. Shlédnout či zakoupit výtvarná díla můžete i v jeho domácí galerii ve Sviadnově, kde žije a pracuje.

Více na www.galeriemleczko.cz

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.