Výstava obrazů Zdeňka Pinera

27.04.2018 17:00

Výstava byla zahájena vernisáží v Domě s pečovatelskou službou Senior v Bystřici v pátek 27. dubna 2018 a trvala do 23. června.

Zdeněk Piner se narodil v roce 1966 ve Frýdku-Místku. Tam strávil tři a půl desetiletí života, další tři roky pobýval v Českém Těšíně. Od roku 2004 žije a pracuje jako skladník v Newportu v jižním Walesu ve Velké Británii.
 

Zdeněk Piner se vyučil prodavačem. Kreslení a malování mu bylo koníčkem od dětství. Pravý zlom nastal v roce 2013, kdy navštívil muzeum Vincenta van Gogha v Amsterdamu. Od té doby tráví malováním spoustu času, navštěvuje muzea a hledá svou cestu. Věnuje se také psaní poezie.
 

Maluje jakýmikoliv barvami, miluje žlutou a modrou barvu. Nevyhýbá se portrétům, ale upřednostňuje krajiny. Největší oporou mu byla dnes již zesnulá manželka Denisa, která se také malování věnovala a byla mu velkou inspirací, kritikem a učitelkou zároveň.
 

Výstava v Galerii Šíp je jeho třetí výstavou. V roce 2014 vystavoval v Ostravě (supermarket Tesco), v roce 2015 v Newportu (divadlo Riverfront).
 

Vystavované obrazy vznikly ve Walesu. K nám byly přepraveny balíkovými kurýry. Více o autorově biografii se dočtete v jeho obrazech, které zčásti vydává i na Facebooku pod jménem Zdeněk Piner – painter.

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.